zaterdag 25 januari 2014

The Jackie

The Jackie! 
Mijn pronkstuk, mijn pièce de résistance. Ik wou de lat eens wat hoger leggen en zien wat het zou geven. Et voilà, dochterlief heeft een lentevestje voor in de garderobe. 
De buitenstof vond ik bij Moens tijdens een blogmeet in Antwerpen. De binnenstof lag al een tijdje te wachten op hét ideale stuk. Ik kreeg het bij Gigue en voor hun nieuwe zomercollectie hadden ze met dit stofje een must have topje gemaakt.
De knopen vond ik mijn verzameldoos. 
Ik koos voor een klassieke uitstraling maar friste het geheel op met een pastelroze paspel op de rug en een infinity scarf deels in de binnenstof en deels blauwe tricot.  
Fantastisch patroon van Iene Miene. Klaar en duidelijk uitgelegd. Een pareltje.Stof
Buitenstof katoen: Moens Antwerpen
Binnenstof: Gift by Gigue (bedankt!)

Edit: nu dochterlief wakker is, alles even passen:

:


 

maandag 20 januari 2014

Unfinished projects

Unfinished projects...ik heb er momenteel heel wat. En ik krijg er de rietepetiet van. Ja, ongeduldig noemen ze dat, en nog geen klein beetje. 
Het begon allemaal zaterdag in Antwerpen, place to be voor een blogmeeting met gelijkgestemden. Ik kwam even uit mijn comfort zone en ging gewoon mee. Beste ervaring ooit, echt waar. Hier kan je er een mooi verslagje over lezen.

Ik vond er die dag een fris Petit Pan stofje dat ik wil omtoveren tot wederom een Mara Blouse maar deze keer met korte mouwtjes. In de knopendoos vond ik nog 3 ubercute knoopjes die perfect passen met het stofje en de paspel. Unfinished project number 1. 

Kwam ook mee naar huis: een rood gebloemd schreeuwering retrostofje. Mijn eerste idee om er een kleedje van te maken, liet ik varen. Ik had namelijk een unfinished project number 2 liggen: een pyjama voor dochterlief, een opgelegd project uit de naailes. Omdat ik vorige week de les skipte voor de SBM-date, gaf ik wat gas bij en stak ik alvast de broek hier in elkaar. Maar ik vergat de stof te spiegelen (hoe is het mogelijk!) en kwam in de problemen. Dus werd het rood gebloemd schreeuwerig retrostofje mijn back-up voor een nieuwe broek. En rust in het hoofd...die is alvast klaar! Enkel nog het bovenstuk niet verprutsen, maar dat zijn zorgen voor morgen. 

Last but not least: unfinished project number 3: The Jackie!
Dankzij haar liep ik net niet voorbij een fantastisch stofje bij Moens. Dit ging een Jackie'tje worden. Ondertussen zijn de patroondelen geknipt (wat een werk) en wacht ik vol ongeduld om de eerste steek te zetten. Wordt vervolgd...en dus ook nog steeds unfinished. 

Wat niét unfinished is: de vlaggenlijn voor de kinderopvang. Goh ja, 2 meter is snel gemaakt hè? Waarom heeft een dag maar 24u?


vrijdag 17 januari 2014

Louis

Mijn nichtje is bevallen! Eindelijk! Ze kan iemand ferm in spanning houden. We wisten al een tijdje dat het een flinke zoon ging worden en ik kon op tijd ontfutselen met welke stof ze haar doopsuikerzakjes ging maken. En zo verraste ik haar met kerst op een matching vlaggenlijn voor in het ziekenhuis en voorzag ik een passende geboorteset als kraamkado. En stralen dat ze deed. Zo fier als een gieter met zoonlief in de armen. Welkom Louis! 


Stof: Cozette

donderdag 16 januari 2014

SBM - Sew along n°1

Afgelopen dinsdagavond stond de eerste SBM - sew along op het programma. Fijne locatie en nog fijner gezelschap. Met sommige dames had ik al eerder menig naai-uurtjes mee gespendeerd zoals deze madam (dank je wel trouwens voor de uitstekende organisatie!) En haar leerde ik ook die avond kennen. 6 partners in crime...dat beloofde véél goeds. Tot de laatste minuut werd er gestikt en tada! Dochterlief heeft er een stoere hoodie bij.
Buitenstof: Ella & Basiel
Voering en boord: Modecoupon
Rits: Veritas

Patroon: Mamanessa

zondag 12 januari 2014

Er is een nieuw speeltje ten huize Jade'or...

 ...de Silhouette Cameo plotter. Na veel gepeins "ja, de moeite" en "neen, toch niet", toch besloten hem in huis te halen. Ideaal trouwens om de etalage van onze zaak af en toe eens op te smukken. En in tussentijd doet hij dienst om geboortekadootjes te pimpen. 
Of om kamers te voorzien van een naam. Die van dochterlief beet de spits af. Volledig in stijl met haar geboortekaartje. Missie geslaagd.

The Louisa Dress

Het kriebelde hard om nog eens een uitdagend projectje in elkaar te steken. 

Een tijdje geleden maakte ik deze. Ik was verzot op het Mara patroon van Compagnie M. maar na 3 versies wou ik wel eens iets anders proberen. Ik zag prachtige exemplaren passeren van de Louisa Dress, zoals hier, hier en nog eens hier. En laten we deze ook niet vergeten. Even mijn schrik over Paypal zetten en hop, ik kon aan de slag met schaar en tape. 

Ik werd verliefd op een retro motiefje van Ella & Basiel. Oorspronkelijk aangeschaft om nog eens peutertasje te maken zoals deze en dus eigenlijk iets te weinig stof. Voor het zakgedeelte van het kleedje heb ik dus even moeten "sjoemelen". 

Wederom een leuk patroon van Compagnie M. Duidelijk en to the point. 
Ik maakte een 2Y zodat mijn bijna 18 maandertje er nog veel geniet van heeft komende lente. More to come! Benieuwd naar jullie versies van de Louisa dress. Zet gerust je linkje hieronder zodat we inspiratie kunnen delen.  

donderdag 2 januari 2014

Moet er nog brood zijn?

Ik zet het nieuwe jaar in met een easy projectje. Om er in te komen. Wat zijn uw voornemens dit jaar vroeg manlief...eens denken...goh, ik was best tevreden van afgelopen jaar, dus we zetten gewoon de trend verder. Het is ook eens iets hé, tevreden zijn. Misschien wat grenzen verleggen dit jaar op creatief vlak, meer workshops volgen en me verder vervolmaken in de naai-opleiding. Een schoon begin. En oh ja, misschien ook eens 'sparren' (schoon woordje hé) buiten het www met mede bloggers? 
Maar kijk, mijn eerste projectje van het jaar is klaar. Uit het grote Singer naaiboek. Weer wat voer om uit te werken. Met een restje stof en wattine van de peutertas, toverde ik een broodmandje. Niks gecompliceerd. Ideaal om mee van start te gaan na vermoeiende feestdagen. Wat staat er op jullie to do list? 

 Stof: Cozette