zondag 31 mei 2015

Little Boats

Ik had nog een beetje stof over van mijn vorig project en dat wou ik niet verloren laten gaan. Ik blijf het een wondermooi stofje vinden: fris, het ademt zomer en is met zo veel te combineren. Volgers weten dat ik gek ben van de patronen van Compagnie M. Ze stellen je nooit teleur. Het was al even geleden dat ik de Stella Skirt had gemaakt en aangezien de 2 jaar nog steeds past voor dochterlief, was de keuze snel gemaakt. 

Maar eerlijk is eerlijk...naaien voor hoogzwangere dames zouden ze moeten verbieden. Ik lijst even op voor diegene die me willen na doen:
 • naaien is stof én draadjes én nog meer stof. Niet compatibel met nestdrang
 • naaien is concentratie houden. Euhm, niet compatibel met zwangerschapsdementie. Het rokje werd ineens 2 cm korter. Maar hé, het wordt 27 graden deze week, chance!
 • naaien is soms eens wat laten vallen. Niet compatibel met een gigantische buik. Die naald laten we dus mooi liggen. Voer voor de stofzuiger.
 • naaien is ongetwijfeld gestoord worden door een hangkleuter. Niet compatibel met het korte lontje veroorzaakt door zwangerschapshormonen. Je kan dan maar beter even uit de weg gaan. Ik maak het straks wel goed.
Nu ja, het rokje is klaar, de zon zit er aan te komen en de bevalling ook. Hopelijk krijg ik het niet nog eens in mijn bol om achter de naaimachine te kruipen. Hou me dan tegen hé.
 Stof: Soft Cactus (Bellelien)
Patroon: Stella Skirt Compagnie M.
Schoenen: Geox
T-shirt: Hema 
Gilet: JBC

13 opmerkingen:

 1. Ondanks alle zwangerschapshindernissen is het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, grappig en herkenbaar ook :-) in elk geval wel een heel mooi rokje geworden! Succes daar nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb juist wel de neiging heel veel te naaien! En dat doe ik dan ook :) je laatste obstakel (de kleuter) heb ik er dan niet bij lopen :)
  Het is wel mooi geworden! Succes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi '... Nog even volhouden en dat succes met de bevalling
  Gr
  K

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf heb ik de stella nog niet uitgeprobeerd maar ik vind hem wel geweldig en zeker in dit stofje! Wat kijk ik al uit naar die zomerse temperaturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik de stella nog niet uitgeprobeerd maar ik vind hem wel geweldig en zeker in dit stofje! Wat kijk ik al uit naar die zomerse temperaturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kleertjes maken is ook een vorm van nestdrang he. Eens je bevallen bent, is het een poos afkicken van je naaimachine, trust me! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk rokje en herkenbaar verhaal :-) maar ik ben zo ver nog niet. Ik hebeen magneet aan een koordje naast me liggen om de naaldjes op te rapen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel dames, het zal warm worden, dat beloofd :-)

  BeantwoordenVerwijderen