vrijdag 9 augustus 2013

SVDHZ - say what??

SVDHZ...regelmatig verscheen dit op verschillende fb-naaigroepjes. En vaak pijnigde ik mijn hoofd over de betekenis maar schonk er verder geen aandacht aan. Ik kon alleen maar aan SYTYCD denken, niét hetzelfde dames. 
Ik had het omkeerbaar kleedje in de vingers dus tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat anders dan...een kleedje! Het is niet voor niks een verslaving. En ineens had ik het boek "Stof voor durf-het-zelvers" in mijn handen en de "frank" viel. 

Ik ging de uitdaging aan om het basiskleedje te maken in variatie 2 dus met flap. Mijn eerste poging mislukte faliekant en ook de flap vond ik niet mooi. Met goede moed begon ik vandaag aan mijn 2de poging. Vlug de rits recupereren en we gingen van start. De flap maakte ik dubbelzijdig, veel mooier. En ik knipte groot genoeg want groot valt het jurkje niet. Nog even de video-tutorial doornemen, met dank aan Claudia, and off we go!

En al zeg ik het zelf, het resultaat mag gezien worden. Buiten een schoonheidsfoutje bovenaan aan de rits, ben ik best tevreden. En dat voor de perfectionist in mij. 
Ik bestelde direct een leuk retrostofje bij juffertje uil om het kleedje nog een keer te maken, yes! 

Mijn model was blij, dus ik ook. Nu nog even groeien kleine meid


Stof: urban circus
   

6 opmerkingen:

 1. prachtig!! Ik vond de versie met de flapjes zoals in het boek niet zo mooi, maar bij Jade staat het prachtig! Mag ik dan ook zo onbeleefd zijn om hetzelfde te maken, ik heb namelijk hetzelfde stofje ook liggen :)
  WAUW!
  En ritsen, daar ben ik nog steeds bang van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig retro stofje heb je besteld!!! Dat gaat een knal-kleed worden voor Jade! Misschien dit kleedje toch ook eens maken voor Anaïs.
  Liefs, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel dames ;-) Ritsen zijn ook niet mijn beste vriend :-s net zoals knoopsgaten. Oefenen geblazen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. supermooi die olifantjesstof! Ik hoorde ook al vaak dat de kleedjes uit SVDHZ zeer klein uitvielen, hoe heb je dat dan groter geknipt? Wat meer naadwaarde bijgedaan of waar heb je het patroon verbreed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter heeft maat 80 momenteel en de bedoeling was om maat 86 te maken. De eerste poging was op basis van het kleinste patroon in het boek nl. maat 92 waarbij ik de naadwaarde weg liet. Geen goed idee. De 2de poging was opnieuw maat 92 overnemen, deze keer met naadwaarde. Resultaat is naar mijn gevoel een maatje 80 bovenaan (want het past perfect momenteel) en qua lengte een 86 (nog te lang nu). Is een beetje zoeken hé en elk patroontje valt precies anders.

   Verwijderen
 5. Heel mooi kleedje voor een knappe meid !

  BeantwoordenVerwijderen