zondag 3 januari 2016

2016 here we come

De eindejaarsperiode...not my favorite time of the year. Begrijp me niet verkeerd, ik apprecieer de gezelligheid, broeksriem af en genieten. Maar sinds de komst van mijn kinders associeer ik deze tijd van het jaar met "damn, is er nu wéér een jaar voorbij?". Stop de tijd. Nu. Alsjeblieft. En ligt het aan mij, maar gaat het steeds sneller en sneller? 

En dan komt het, je kan er niet onderuit: "wat zijn de goede voornemens meiske? Wat mogen we jullie wensen?" Euh...eerlijk waar, dat er meer tijd komt om te genieten van het moment. Van ons gezin. Het blijft een gevecht, zoeken naar een gezonde balans. Wie daar de ideale ingrediënten mix voor heeft, bring it on.

Terugblikken naar 2015 doe ik met plezier. We keken uit naar de komst van Stella, waren verbaasd hoe goed ze het had in mama's buik en ik heb ten volle genoten van de eerste helft van het jaar (de mottige weken vielen gelukkig in het jaar daarvoor *schaterlach*) Relaxen. Zorgen dat de baby zo lang mogelijk kon groeien in m'n buik. En met succes. De kers van 2015 was ongetwijfeld 14 juni. Een bevalling van in de boekskes, een wolk van een dochter en dan nog een gemakkelijk kind ook, wat wil een mens nog meer? 

Maar na 6 weken de krak, emo-bommetje. Te snel de draad weer oppikken. I can do this. Not. Met vallen en opstaan, maar een maand later kon ik weer genieten. Ondertussen wordt de kleinste al 7 maanden. Ja, 7 maanden.

Tijdens het kerstverlof nam ik de tijd om achter de naaimachine te kruipen. Me time. Us time, want we leefden een hele week in quarantaine door het RSV beestje van de jongste. Ik begon vol goede moed aan de lang geplande tafeltent (later meer), maakte ik iets leuks voor een nieuwe baby en knutselde ik een originele kadoverpakking voor 2 kadetjes inclusief ludiek tekstje. Ik zag dat het goed was. Het deed deugd. Naaien, ik vind het zo plezant maar ik kom er bijna niet meer toe. Misschien toch ook iets voor op het verdomde goede-voornemens-lijstje te zetten.

Wat 2016 zal brengen weet geen kat, hopelijk rust, oprecht genieten van eenvoudige dingen en appreciëren hoe goed we het hebben. Af en toe stoom kunnen aflaten, doen wat we graag doen, hard werken maar nadien genieten. Ik gun het elkeen van jullie. 

Happy New Year
x

Patroon rugzak: Stof voor durf het zelvers

1 opmerking:

 1. Ook wij wensen jullie gezinnetje een prachtig 2016 met mooie gezinsmomenten en natuurlijk de tijd om van alke kleine dingen te genieten.
  Blijf vooral naaien want je bent één van mijn inspiratiebronnen. Zoveel moois dat je naait en waar ik ideetjes uit haal voor onze kleine meid Jade en onze zoon Sean. :)
  Groetjes,
  Deborah

  (www.monptitcoeur.be)

  BeantwoordenVerwijderen