maandag 16 maart 2015

Snuggle in style

De 'Hello Bear' collectie dus van Art Gallery. I think I'm in love. 
Zachte tinten, veel mint accenten, volledig mijn ding. Geduld is een schone deugd zeggen ze maar vorige week ontving ik dan eindelijk mijn pre order. 

De "Oh Hello Meadow" werd een snuggle dekentje. Uitgetest door dochter- én manlief op zondagmiddag en volledig goedgekeurd. De paspel kwam van hier, de zachte achterkant van het dekentje hier.
Voor de allerkleinste spruit stond er een pyjama op het programma, eentje op de groei. De legging van Emma & Mona deed al eerder dienst en ik waagde mij aan de "ik-gebruik-enkel-de-overlock" methode. Het zit in mijn hoofd, I know, maar om de één of andere reden denk ik steeds dat de pyjama uit elkaar gaat vallen als ik er niet nog eens over stik. Maar neen hoor, hij zit stevig in elkaar. Wel begin en einde goed vastzetten natuurlijk, dat leerde ik van de mama. 

Voor het bovenstuk moest ik even diep nadenken. Nog nergens was ik een patroon tegen gekomen voor een overslagtruitje. Ik kwam uiteindelijk uit bij Brindille & Twig. Van maat 44 tot 96, de moeite waard dus om aan te schaffen. Ik negeerde vakkundig de preemie-maat en ging voor een 62. Als stof gebruikte ik de "Firefly Sigh". Wederom enkel met de overlock, buiten de biais. 

Snuggle all the way! 

Voor de tricot-addicts/lovers: wat is jullie ervaring, enkel overlocken of nog eens overstikken? 







Stof: Bellelien

22 opmerkingen:

  1. Mooi, heel mooi!
    [Overlocksgewijs; ik zet alles goed vast, maar de punten die veel afzien zoals bv. oksels en zo, daar geef ik een versterkend stiksel met de naaimachine. De andere dingen houden hier goed, ook bij intensief kleutermisbruik]

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik stik eigenlijk niks extra, en tot nu toe nog geen kledingstukken gehad die uit elkaar vielen ;) Zo mooi Sofie! Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat prachtig, met dat overslagtruitje!!! En dat stofje is echt zo knuffelbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. sinds de naailes doe ik beiden qua stikken :) en eerlijk ik had al fratsen met overlock die toch los kwam dus ik ben geleerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super mooi gemaakt!Ik doe beiden want moet nog veel leren met mijne overlock ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik snap die liefde wel, wat een mooie stofjes. Ik stik eerst en daarna met overlock. Alleen al omdat ik dan de spelden al kan verwijderen en minder risico loop op beschadigde messen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtstofjes !
    (ik naaide ooit eens dit geboortesetje, maatje 56 :
    http://meisjesmama.blogspot.be/2011/03/geboortesetje-met-patroon.html)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat mooi allemaal!
    Hier wordt niet extra gestikt, tot nu toe nog geen ellende mee gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. heel mooi, ook erg mooi gouden label!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi setje! En voor tricot naai ik enkel met de overlock. Tot nu toe blijft het steeds in elkaar hangen zelfs na meerdere wasbeurten en niet zo zachte kinderhandjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. met een vierdraads-overlock hoef je niet meer te stikken (de extra naald stikt terwijl je overlockt) met een driedraads-overlock, zou ik eerst stikken met de naaimachien, want dan overlock je de stoffen enkel samen ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hier ook een vierdraads-overlock dus zit wel safe als ik het zo lees. Thanks!

      Verwijderen
  12. Wat een schattige kleertjes! En dat gouden label! Heel tof, en wel handig om de maat te weten...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Weeral prachtig! Die maatlabels, maak je die zelf of bestel je ze ergens? Ik vergeet de maatlabels steeds en nu ligt alles maatloos in de kast. Heel onhandig om de kleedjes voor de jongere dochter te gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig!! Super mooi die collectie stof! hier ook verliefd op Hello Bear :) Ps heb nog gereageerd op jouw reactie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. oooooooooooooohhhhh wat een mooi stofje.

    Tina
    www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi! Wil ik ook wel onder kruipen :)
    Mijn ervaring met overlock: het hangt van je lockje af. Mijn eerste moest ik sowieso overstikken. Nu heb ik een turbomachien (met bijhorend prijskaartje) en overstikken hoeft niet meer, zit helemaal stevig vast :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik ben al weken aan het zoeken naar het eerste kleding setje voor mijn zoon die begin juni geboren word. Nu kan ik niks vinden... Dus maar weer zoeken en zoeken. Kom ik hier terecht, en het is helemaal wat ik leuk vind. Gewoon alles! Heb je er wel es over nagedacht om voor iemand anders iets te maken en verkopen?? Groetjes Marleen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow leuk zeg! Hoe maak je die drukknoopjes er in en hoe maak je de bies? Ik ga je blog volgen! Groeten, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen