maandag 29 september 2014

Sewing & Relaxing

Vorig weekend trok ik met een bende gelijkgestemde vrouwen naar Spa in het verre Wallonië. Ik behoor sinds kort bij het übercoole Femma-clubje en ben daar terecht fier op. De tijd is er niet stil blijven staan en waar de vorige generatie nog in potten stond te roeren, trekken nu hun dochters er op uit en laten man en kinders even zelf hun boontjes doppen op het thuisfront. Wel, ik kan jullie zeggen, het was geweldig. Lobke (die jullie ongetwijfeld kennen van haar blog Leuke Wereld) en Katrien zijn twee fantastische madammen die maar liefst 30 vrouwen wisten te entertainen. Veel hadden we niet nodig: een stikmachine en elkander. Verhalen werden uitgewisseld en mooie creaties werden gemaakt. *Zucht* ik wil terug! 
Voor diegene die er volgende keer bij willen zijn, wordt vandaag nog lid hier en volg Femma op de voet.  

Vrijdagavond volgden we 2 workshops waaronder eentje van Jufrouw Jupiter (een aanrader voor juwelen-addicts!) en eentje waar we een cirkelsjaal maakten. Ondertussen zorgde Liesellove dat we zeker niet zonder stof zaten.


Zaterdag & zondag werkte ik volgende stukken af:

 Patroon: Stella Skirt - Compagnie M.
Stof: Nightfall dott (Camelot) - Liesellove

 Patroon: Leather Sweather - La Maison Victor
Stof: Modecoupon

 Patroon: Lotta dress - Compagnie M.
Stof: Gnome pants in Indigo - Bellelien 

Special thanks voor de fantastische compagnie aan: Channa (onze vlijtige madame kwebbel chauffeur en schat van een tweelingmama), Mie (onze die hard die zelfs in haar vrije tijd geen genoeg krijgt van het stikwerk), Liesje (mijn lieftallige roommate) en Valerie & Joni (team Koekepeertje)

28 opmerkingen:

 1. Oooooh, dan was jij dat die eventjes naast mij aan de overlock zat met dat zalige stofje voor het rokje van je dochter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moh! nu wil ik zéker nog eens terug! Ik had totaal niet door dat jij ook mee was! Volgende keer moeten we echt op z'n schools eens een tour de table doen hoor ;-)

   Verwijderen
  2. Ik was er enkel op zaterdag om een workshop te geven aan de beginners (rok met boordstof) en moet eerlijk toegeven dat ik wat spijt had dat ik er geen gans weekend bij was (maar had een jarige zoon, dus andere "verplichtingen" ;-) )

   Verwijderen
 2. Leuk verslagje van een topweekend!

  Jaloers op je naai-kunde en het was leuk om je te ontmoeten.

  Groetjes

  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ik verschoot me een ongeluk dat de terugrit zo snel voorbij was. Het was een keileuke babbel, moeten we zeker nog eens doen!

   Verwijderen
 4. hopelijk hebben wij niet teveel gekwebbeld, want ik kan mijne mond nooit houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I love gekwebbel ;-) Het was fijn kennis te maken met jullie en vooral de vrije interpretatie van een poepescheet te weten te komen in het Frans :-))

   Verwijderen
 5. Het zag er een fijn en productief weekend uit aan je resultaten te zien. ;-)
  Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo fijn de verslagen van deze maand...maakt dat we dubbel uitkijken naar volgende maand. Dan laat ik mijn kroostrijk gezin thuis onder toeziend oog van man-lief. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij was dan ook een geweldige deelneemster! Voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n zalig weekend! Het carpoolen raad ik iedereen aan. Zo begon het weekend nog een heel stuk vroeger en duurde het ook nog langer (al was dat nog te kort). Bedankt voor de compagnie, de babbels, de ervaringen, ... Je bent een supertoffe madam en je kleine meid heeft geluk met zo'n (creatieve) mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk verslagje van je weekend.Je hebt top stofjes gekozen,vooral de sjaal en het bolletjes rokje vind ik mooi.Je dochter loopt er weer prachtig bij.Heb net het patroon voor de sweater overgetekend voor mijne zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat lijkt me dat heerlijk, zo'n weekend! De sjaal staat hier ook nog op het programma. En wat een lekkere trui lijkt me dat!! Altijd een feestje om je blog voorbij te zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb je prachtige creaties al kunnen bewonderen op het weekend, de stofjes die je koos zijn echt de max!
  mijn verslagje van dat geweldige weekend volgt nog, als alles hier weer een beetje in de plooi gevallen is...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amai van een leuk en productief weekendje gesproken. Nu toch wel jaloers dat ik er niet bij kon zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knappe collectie heb jij bijeen genaaid! Hele toffe stoffenkeuze ook, helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super mooie stoffenkeuze Sofie, en wat een productie! Volgend jaar wil ik ook graag eens op naaiweekend, lijkt mij zalig...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. je creaties zijn nog cuter op je dochtertje :-)
  gr
  karoline

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tof om te zien wat jullie allemaal gemaakt hebben. Had eigenlijk wel spijt dat ik niet kon blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Amai, hard gewerkt!
  Heel mooie resultaten!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, dat is niet min! Eén voor één knappe stukken die zo uit de winkel zouden kunnen komen. Ook hele mooie foto's trouwens van je kleine schat!

  BeantwoordenVerwijderen