vrijdag 13 december 2013

Dorothy Day Tripper Bag

Gisteren kon je mij vinden bij haar! Op de planning: The Dorothy Bag.  

Mijn Engels heeft ineens een upgrade gekregen...alsook mijn rekenkundige vaardigheden om inches en yards vlot om te rekenen. t Was gene kak. Voor diegene die deze tas willen maken: bezint eer ge begint. 
Stel jezelf de vraag: heb ik het geduld om eerst hoofdpijn te krijgen van de werkbeschrijving? Stel jezelf nog een vraag: heb ik het geduld om nadien nog meer hoofdpijn te krijgen van al het knip- en strijkwerk? En als laatste: heb ik nog de courage om éindelijk te beginnen naaien? 
Maar WACHT, 't is nog niet gedaan. Door al dat omrekenen van inches naar centimeters kan er wel al eens een foutje sluipen en dan kom je in de penarie met de paspel. Zeker als er nog eens véél te zware versteviging op je stof kleeft. En dan is de tas nog niet gekeerd. Geen evidentie met beton in je tas. 
The bright side: het is een ubercoole tas als ie af is. En ik ga er nog eentje maken. Eentje om weg te geven en die perfect zal zijn. A ja, want ik ken de trucjes nu: genoeg naadwaarde nemen overal en op elke zijde zachte versteviging gebruiken. Dan is de tas een stuk wendbaarder. En koop zeker geen 2x2 yards stof. Een metertje van elke stof is net voldoende. Voor een extra binnenzak, best een klein beetje meer voorzien. 
Het resultaat:
Stoffen: Julia's Shop & Veritas

24 opmerkingen:

 1. Een heel leuk modelletje en een fijne stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat is het gevloek wel waard?!
  Heel ferm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Ik vind het alvast een geslaagde tas! Misschien kan je bij je 'toekomstige' tas een foto-tutorial maken :-p Dan bespaar je je volgers alvast veel rekenwerk en hoofdpijn! (ik heb dit patroontje al zolang, maar het pré-naaiwerk houdt me tegen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deal! Het pré-naaiwerk is inderdaad een hele boterham maar gelukkig allemaal de moeite waard!

   Verwijderen
  2. Dat zal wel, vind het echt een hele leuke tas, prima gecombineerd ook! (tikkeltje jaloers :-), valt het op?

   Verwijderen
 4. Vind ik heel erg leuk!
  Groetjes, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het gevoel maar was ook zoooo blij met het resultaat! Op mijn blogpost 'bezige bij' kjn je hem vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tas! Slechts 1 woord: "jaloers" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, ondanks alles wel een fantastische tas! Ik ben wel voor zo'n foto tutorial! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig... tassen te zwaar verstevigen is mijn specialiteit ;)
  Mag ik vragen wat je juist gebruikt hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De S520...iets te stevig voor de dorothy bag. Voordeel is dat hij mooi zijn vorm houdt maar om te stikken vond ik het niet de juiste keuze. Wellicht beter voor een boekentasje. Ik wist niet goed wat de Peltex was waarover de beschrijving sprak. Wat heb jij gebruikt?

   Verwijderen
  2. Bij mijn laatste versie van de Katie Boston bag gebruikte ik ook S520 (géénen aanrader), vreselijk om te stikken. Voor boekentasjes gebruik ik het wel, maar je moet het héél traag stikken of je naald gaat dansen. Ik heb de Dorothy bag ook liggen (zal voor begin volgende jaar zijn, eerst nog een kleedje afwerken) en ik ga het eens proberen met Decovil. Ik maakte er nu een Dottie bag mee, het is relatief stevig en goed te doen om mee te werken.

   Verwijderen
  3. Hey, ik heb deze tas ook gemaakt met H640 aan de buitenkant, voor het zachte van de tas, en vanbinnen H520, en dat is idd niet gemakkelijk om te verwerken, het lijkt wel karton.
   Maar ik dacht dat Decovil nog erger was, ik denk dat ik daarmee een boektas heb gemaakt, is dat niet nog stugger?
   Het is vervelend dat ze in Amerika andere soorten vlieseline hebben, ik heb daar nagevraagd maar vergelijken met de onze is moeilijk en op etsy zijn die wel te vinden, maar peperdure verzendkosten :-((

   Trouwens HEEEEEEL erg mooie tas!
   Gr
   an
   jade-did-it.blogspot.be

   http://jace-did-it.blogspot.be/2013/12/the-dorothy-day-tripper.html

   Verwijderen
 9. Waw! Ik vind het er toch heel schoon uitzien zenne...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. kei schoon! Dat patroon komt ook op mijn wishlist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ligt hier ook op mijn to do stapel. Je maakte een mooie versie. Ik wou ze in canvas maken. Geen goed idee zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hé ik postte net ook de Dorothy Day Bag en vond juist dat ik te weinig verstevigd had. Op http://sewingfenna.blogspot.nl mijn visie op de vulling en versteviging.
  Knippen en strijken kost heel veel tijd inderdaad, in elkaar zetten valt mee. Voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben Swoon! Ik helemaal gek op je tas en ga zo jammer dat je problemen hebt met het patroon had. Ik ga kijken naar het verkrijgen van de patronen omgezet naar Nederlandse / metrische. Ik gebruikte Google om dit te vertalen, excuses voor fouten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Swoon/Alicia! It was not easy for me to follow the instructions in English with the inches but hey, the second one will go faster and easier ;-) I looooove the pattern, nice job! It was a true challenge for me but that's just the thing I like ;-) Thanks for your reaction, it means a lot to me!

   Verwijderen